Sävellys- ja sanoituskilpailu 

Suven sävel 

Oulussa järjestettiin vuodesta 2003 lähtien kesäisin Suven sävel -sävellys- ja sanoituskilpailut. Kilpailu oli avoin ennen julkaisemattomille biiseille. 

Järjestäjät 

Auraviihde 
Minerva kustannus 

Tekijätiedot 

Säv. & san. Anne Tervo 
 

Osallistujia oli vuosittain noin 300 teoksen verran mittelöissä. Finaaliin valittiin kulloinkin 10 kappaletta, jotka esitettiin korkeatasoisilla Suven sävel -festivaaleilla. Finalistien joukossa oli mukana mm. Kassu Halonen, Veksi Salmi, Jukka Kuoppamäki, Kai Hyttinen ja muita kotimaan kärkikaartin ammattilaisia. Olin mitä parhaimmassa seurassa.

Järjestäjinä olivat aluksi Auraviihde ja myöhemmin Minerva-kustannus. Osallistuin kilpailuun vuosina 2003-2006. Valitettavasti minulla ei ole festareilta Big Bandin ja ammattisolistien tallenteita, mutta esittelen minun demokappaleista Kuin kalleinta kultaa ja Kuka kuivaa kyyneleet, jotka menivät jatkosovitukseen finaleissa.

Kuin kalleinta kultaa.
Finaalikappale vuonna 2005.
Demo & sovitus T. Mulari

Kuka kuivaa kyyneleet -biisi oli Suven sävel -sävellys ja sanoituskilpailun finalisti vuonna 2004. Demo & sovitus J. Pousi.

Ensimmäisenä kilpailuvuotena 2003 finalibiisinä oli Arvoitus, jonka nimen vaihdoin myöhemmin Huokaus huulillani -kappaleeksi. Tiina Helinä levytti sen vuonna 2018, julkaisu tuli saman nimiselle pitkäsoitolle. Seuraavana vuonna TATSIA julkaisi myös karaokeversion kappaleesta.

Biisillä on hauska historia. Olin viestintäalan koulutuksessa toimistotyöntekijöille, ja meidän opettaja antoi kotitehtäväksi biisin sanojen kirjoittamisen taikka cd-levyn kannen taiton. Paras palkitaan studiotallenteella. No, minä olin ainut, joka oli tehnyt läksyt – tosin lyriikat tulivat melodian kera. Ensitallenne tehtiin meidän luokan soittamana ja laulamana Merikosken (Luovi) studiolla! Se oli kyllä makein vuosikurssi, missä olen ollut. <3 Vaikka sanontahan menee, että…
Paras on vielä edessä.

Haluatko nuotit?
Ole hyvä!

Arvostan, että kappaleitani otetaan bändien esiintymislistoille. Mikäli teet taustamusiikiksi artistille, lähetä minulle versio myös ja ilmoitukset Teostoon. Nuotit, sanat ja tekijätunnuksen ilmoituksiin saa ottamalla yhteyttä. Kiitos mielenkiinnosta!